www.zbaptisten.nl

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Contact
Mijn jeugd
Mijn favoriete muziek
God nodigt u uit
Wat is zbaptisten?
Zonder oecumene
Gebedsgenezing
Tienden geven?
Malieveld manifest 6 okt 2012
Bokito en Euro crisis
Koopzondag

Mammon
De ware Christus
God geneest
Opdat zij een zijn
Samenwerken met EWV
Seks voor het huwelijk
Voorkomen/genezen
Winti en de Bijbel
De kinderdoop
Stad loost trouwambtenaren
De twee verbonden
NL is zendingsland
Mazelen en de BijbelInhoudsopgave:


top       toc       Wie is Wim Vogelaar?

Graag wil ik op deze pagina uitleggen wie ik ben en wat mijn beweegredenen zijn voor het onderhouden van de websites: www.zbaptisten.nl en www.news4all.org 

Nadat ik meer dan 30 jaar lang als programmeur had gewerkt (klik hier) kreeg ik begin 2001 (ik was toen 56 jaar (ik ben geboren in 1944)) zoveel last van mijn gezondheid dat ik besloot om te stoppen met werken. Ik dacht, ik ga een half jaartje met studieverlof en intussen probeer ik via een arts een oplossing te vinden voor mijn gezondheidsprobleem. (Klik hier.) Het liep allemaal anders dan ik gehoopt had. Er bleek geen simpel pilletje te zijn voor mijn gezondheidsproblemen. Na onderzoek in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam hoorde ik in juni 2003 dat ik een onbekende ziekte had waarvoor zij geen oplossing wisten.top       toc       Uitslag Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam: U heeft een onbekende ziekte.

Dus vanaf juni 2003 moest ik het verder maar zelf uitzoeken met mijn gezondheid. Dat heb ik gedaan en gelukkig heb ik oplossingen gevonden. (Klik hier.) Maar door al dat zoeken realiseer je je ook dat je in de reguliere gezondheidszorg niet optimaal geholpen wordt.  Wat bedoel ik daarmee? Klik hier voor meer info.
Door wat ik i.v.m. mijn gezondheid de afgelopen jaren heb meegemaakt weet ik nu dat veel mensen onnodig ziek zijn en veel eerder dood gaan dan nodig is. Als christen vind ik het moeilijk om dat aan te zien en om me daar bij neer te leggen.  Vandaar dat ik voornoemde websites heb opgezet en mij wil inspannen om mensen te informeren. Ik hoop daarmee te bereiken dat andere "Wim Vogelaars" die nu nog klem zitten met hun gezondheid d.m.v. de informatie op mijn websites uit de ellende komen. Een tekst uit de bijbel die mij hier ook toe aanzet is:

Spreuken 24:11  Red hen, die ten onrechte met de dood worden bedreigd; zij verkeren in levensgevaar, tenzij je ingrijpt.
12 Als je zegt: "Ik kan er ook niets aan doen," zal God, die de harten ziet en de diepste beweegredenen kent, dan niet beter weten? Want God zal de mensen vergelden naar wat zij hebben gedaan.

Een voorbeeld. Op http://www.news4all.org/vitamine-d-77-procent is te lezen hoe elk jaar 7000 mensen in Nederland onnodig dood gaan. Dat aantal is ruim twee keer zo groot als het aantal slachtoffers van de 9/11 aanslag!!! (Klik hier.)  Kan ik hier iets aan doen? Ja, door mensen te informeren d.m.v. mijn websites. 

top       toc       Was gebedsgenezing dan niet een mooi alternatief?

Ik ben ongeveer 40 jaar in Pinkster- en Volle Evangeliekerken geweest. En daar staat het onderwerp "gebedsgenezing" erg in de belangstelling. Gesteld wordt daar dat de wonderen die in het Nieuwe Testament gebeurden men ook nu kan verwachten. Daar ben ik het helemaal mee eens. Maar.....tegenwoordig spelen er factoren mee  die niet speelden in de tijd van de bijbel. In 2003 (en ook in de jaren daarvoor en daarna) werd ik gedwongen om nog eens heel goed na te denken over  het onderwerp "gebedsgenezing". Hoe ik er nu over denk kunt u lezen op: http://www.zbaptisten.nl/gebedsgenezing 

Voor mijn opvattingen over "gebedsgenezing" en ook het onderwerp "tienden" (wat sterk te maken heeft met gebedsgenezing) was/is weinig begrip bij christenen binnen de Pinkster- en Volle Evangelie Kerken. Op een gegeven moment ben ik daar weggegaan. Maar naar welke kerk moet je dan? Ik had twee minimale eisen: 1) rechtvaardiging door geloof (dus geen verhaal over tienden) 2) doop door onderdompeling. Tja, en dan is een baptistengemeente al snel een voor de hand liggend alternatief. En toen waren alle problemen opgelost?  Jammer genoeg niet. In 2008 kregen we bij de Baptistengemeente te maken met het onderwerp "homofilie". Klik hier en hiertop       toc       Wat zijn de plannen voor 2012 en daarna?

Ik hoop in contact te komen met mensen die de informatie op www.news4all.org en op www.zbaptsisten.nl aanspreekt.  top       toc       Het verloop van mijn ziekte

Hier wil ik in het kort het verloop van mijn ziekte beschrijven. Ergens in de buurt van 1990 (ik was toen 46 jaar oud (ik ben van 1944)) kreeg ik last van gevoelloosheid aan mijn voeten. Mijn arts wist geen oplossing. Ergens in 1992 naar een alternatieve arts gegaan. Ik heb die een aantal jaren bezocht. Hij had het er steeds over dat mijn lever niet goed was. Hij schreef me pillen en druppels voor. Vooral de Legapas druppels hadden een goede uitwerking. Alleen werkten die druppels laxerend. Dus ik moest mijn eetgewoonten aanpassen om daar niet te veel last van te hebben. Ergens in 1996 begon ik last te krijgen van een lekkende anus. Bij tijden kwam daar een  doorgaans lichtgeel gekleurd vocht uit. Daardoor was ik verplicht dames maandverband te gaan dragen. Ook kreeg ik steeds meer last van aambeien. Ergens in 1998 daarvoor bij een reguliere arts geweest. Die stelde voor om de aambeien weg te laten halen. Dat heb ik niet gedaan. In 2001 werd ik soms zomaar ziek. Ik werkte toen als uitzend-programmeur bij een bank. Ik dacht "dat is niet goed voor mijn imago wanneer ik zo af en toe ziek naar huis ga zonder dat ik goed kan uitleggen wat er aan de hand is".  Ik dacht: Ik moet niet bekend gaan staan als een oude zieke programmeur. Dan huren ze me binnenkort niet meer in.  Ik dacht dat goed op te lossen door er enkele maanden tussen uit te gaan voor studieverlof (wat bij studeren ivm internet). En gedurende dat studieverlof hoopte ik dan in het ziekenhuis een echte oplossing voor mijn problemen te krijgen. 

Maar dat liep alles anders dan verwacht. Twee jaar later kreeg ik in 2003  in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam te horen dat ze geen oplossing voor mijn ziekte wisten. Intussen zat ik al veel te studeren op internet. Heel wat pilletjes gekocht en geprobeerd. Maar meestal met weinig resultaat. Daarna mijn kiezen (ivm amalgaam) er uit laten halen. Een CPAP aangeschaft. Aderlaten ontdekt.  Rauwe melk ontdekt. Maar helaas kon ik enige tijd later daar niet meer tegen (lactose intolerantie). In december 2010 een UVB lamp aangeschaft. Daarna ging het ook beter. Maar de problemen verdwenen niet echt voor 100%. In december 2011 weer met een nieuw experiment begonnen: Niacine. Dat doet wel wat. Nog even afwachten hoe dat in de komende maanden uitwerkt.


Ga verder op deze pagina waar u was gebleven.


 

 

Aan deze pagina wordt gewerkt.
Page last updated: 2011-12-28.