www.zbaptisten.nl

                                            

Hoofdmenu
Wie is Wim Vogelaar?
Contact
Mijn jeugd
Mijn favoriete muziek
God nodigt u uit
Wat is zbaptisten?
Zonder oecumene
Gebedsgenezing
Tienden geven?
Malieveld manifest 6 okt 2012
Bokito en Euro crisis
Koopzondag

Mammon
De ware Christus
God geneest
Opdat zij een zijn
Samenwerken met EWV
Seks voor het huwelijk
Voorkomen/genezen
Winti en de Bijbel
De kinderdoop
Stad loost trouwambtenaren
De twee verbonden
NL is zendingsland
Mazelen en de BijbelInhoudsopgave:


top       toc       I.v.m. gebedsgenezing: Voorkomen is beter dan genezen.

In veel kerken is er een enorme belangstelling voor gebedsgenezing. Logisch, want veel mensen zijn ziek en het is ook een opdracht vanuit de Bijbel om met zieken te bidden. Maar helaas blijkt het dat de zieke ondanks het gebed vaak niet genezen wordt. Je moet je dan natuurlijk afvragen "waarom" wordt de zieke niet beter na het gelovig gebed. Maar daarnaast kun je nog meer doen. Je kunt je als kerk afvragen waar het nu echt om gaat:
  1. Gaat het alleen om het bidden of
  2. wil je als kerk al het mogelijke doen om de zieke uit zijn lijden te verlossen.top       toc       Wil je als kerk al het mogelijke doen om een zieke te helpen?

Punt 2 wil zeggen dat wanneer de zieke niet zichtbaar door het gebed opknapt, ben je dan als kerk ook bereid om op andere manieren naar een oplossing te zoeken. De reguliere gezondheidszorg is natuurlijk bij iedereen bekend. Maar niet iedereen kent de veilige opties van de alternatieve/complementaire gezondheidszorg. En wanneer je je als kerk in wilt zetten voor de gezondheid van de leden dan is er nog een optie. Trachten te voorkomen dat mensen ziek worden. En die activiteit kan dan bestaan uit het voorlichten over onderwerpen die de gezondheid van mensen kunnen be´nvloeden. En aan wat voor informatie denk ik dan? Informatie die op diverse websites op internet gevonden kan worden. Ik noem er hier enkele.top       toc       Abonneer je op voornoemde websites.

Je kunt je op deze websites abonneren. Dat is gratis. Wanneer je dan af en toe zo eens een nieuws artikel uit deze e-mails leest dan heb je na b.v. een jaar heel wat nuttige informatie opgestoken. En aan wat voor soort gevaren denk ik dan? Om er enkele te noemen: magnetron, aspartaam (zit als zoetstof in b.v. alle light dranken), smaakversterkers, straling. Veel van deze onderwerpen zijn controversieel. Dat maakt het vaak wel moeilijk om te weten wat waar is. Maar waarom niet eenvoudigweg de veilige optie kiezen. Vaak komt de onduidelijkheid en verwarring door de invloed van geldelijke belangen. Er is een spreekwoord wat zegt "wiens brood men eet diens woord men spreekt". Een voorbeeld van corruptie in de gezondheidszorg is b.v. de vaccinatie i.v.m. de mexicaanse griep. Bij deze corruptie is zelfs de WHO betrokken. Zie voor meer info over deze corruptie de website van NaturalNews.com: 

www.naturalnews.com/029125_flu_vaccines_waste.html  (NL)
2 juli 2010,  (NaturalNews) Forty million doses of H1N1 swine flu vaccine are about to go up in flames, and another 30 million will soon meet the same fate. They''ve expired, you see, and despite the CDC's best efforts to push flu vaccines on the American people, the...

top       toc       Niet alle info op voornoemde websites is OK

Als christen ben ik het ook weer niet met alles eens op deze websites. Hier volgen enkele opmerkingen. Het is als in de supermarkt. Er liggen gezonde dingen (b.v. groenten en fruit) maar er liggen ook ongezonde dingen (b.v. sigaretten en sterk alcoholische dranken). Dus net als in de supermarkt waar je de ongezonde dingen laat liggen zo moet je op deze websites bepaalde adviezen ook niet opvolgen. Maar ik denk dat 90% van de informatie op deze websites erg nuttig is.

 

Website: Opmerking:
www.mercola.com/  (NL) Op deze website wordt gesproken over EFT (Emotional Freedom Technique). Voor een Christen is er een betere weg. Jezus zegt:
Als de lasten u drukken en u vermoeid raakt, kom dan bij Mij. Ik zal u rust geven. Dat staat in de Bijbel in Mat. 11:28.
www.naturalnews.com/  (NL) Op deze website lees ik over hypnose. Ik denk dat een Christen zich daar niet mee bezig moet houden.
www.magdahavas.com/  (NL)  
top       toc       Ziek zijn in de tijd van de Bijbel en nu.

Tegenwoordig zijn er veel meer oorzaken van ziekten dan in de tijd van de Bijbel. Door veel technische vindingen zijn er veel onnatuurlijke stoffen in ons eten en in ons milieu gekomen.Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 2012-01-30.     Deze  pagina is geschreven door: Wim Vogelaar.